Industri

Den moderne industri startede tilbage i slutningen af 1700-tallet i Storbritannien. Industrialiseringen blev sat i gang med opfindelsen af dampmaskine, hvor efter der skete et kæmpe skred indenfor teknologien, således at den industrielle revolution kunne starte. Denne gang var Danmark ikke et af foregangslandene, og industrialiseringen tog først for alvor fat i slutningen af 1800-taller herhjemme.

I dag er det dog helt anderledes. Danmark er godt med indenfor forskellige grene af industrien. Her kan for eksempel nævnes grøn energi, såsom produktionen af vindmøller samt pumper og meget andet.

Industrien har ændret sig rigtig meget gennem de seneste årtier. Det er blevet meget mere automaseret end tidligere. Det er ikke så tit, man længere ser, at der står mennesker ved samlebånd, som har hver deres funktion. I dag gør robotter dette, og mon ikke industrien også vil ændre sig meget i gennem de næste årtier.


Auktioner
En auktion er, når en genstand bliver sat til salg og sælges til højestbydende. Man ser tit auktioner indenfor kunstverden, antikviteter, biler, fuldblodsheste mm.. Der findes flere forskellige typer auktioner. Den klassiske er den, der foregår i et auktionshus, hvor der er en auktionarius tilstede, som tager i mod bud fra budgivere i lokalet og ved telefoner.

En af de typer auktioner, man ser mere og mere, er online auktioner. Der findes i dag rigtig mange forskellige hjemmesider, som kun af er skabt til formålet, at sælger kan komme af med sin genstand til bedste pris. Nogle af disse er fx Ebay og Lauritz.

At gå på auktion er nåde, hvorpå man kan finde rigtig mange sjove og fantastiske fund, som man ikke en gang ved, at man mangler. Auktioner er det perfekte sted til at finde helt unikke genstande, som vil pynte ens hjem, eller gøre en speciel person rigtig glad.
Sideoversigt: Obligationer - SolcellerMaskinfabrik - Smedefirma - KulturKoncenton - Obton